Zelf huis verkopen

Zonder makelaar

De zoektocht naar een nieuw huis speelt zich grotendeels af op Internet. Men begint op Funda maar al snel worden ook andere websites geraadpleegd. Wanneer u een huis wilt verkopen is het daarom belangrijk dat het huis goed gevonden wordt. Verder is een professionele presentatie erg belangrijk. Mijnhuisverkoopikzelf zorgt hiervoor.

Maar hoe zorgt u ervoor dat potentiële kopers niet afhaken? Op welke manier trekt u de aandacht en hoe komt u met ze in contact? Gaat dat wel lukken als u het zelf doet? Schuif uw angst opzij en verplaatst u in de koper. Met de onderstaande tips helpen wij u op weg.

Marktwaarde vaststellen
Woont u in een huis waarvan er meer in de straat te vinden zijn, ga dan op zoek naar andere woningen in de buurt die te koop staan. Ga naar Funda, zoek uw straat op en kijk voor welke prijs vergelijkbare woningen worden aangebonden. Staan er geen huizen te koop? Wissel dan van 'Te koop' naar 'Verkocht' (links onder) en bekijk de woningen die onlangs verkocht zijn.

U kunt ook koopsominformatie opvragen bij het Kadaster. U ontvangt dan een bericht met daarin de aankoopprijs van een woning, of van woningen in een bepaald gebied. U weet dan ook wat een woning heeft opgebracht. Wel zo handig. Twijfelt u? Laat dan een waardebepaling of taxatie uitvoeren door een taxateur. Die komt uw huis bekijken en stuurt u vervolgens een document met daarin de vastgestelde waarde van de woning.

Vraagprijs bepalen
Nu de marktwaarde van uw huis bekend is, kunt u de vraagprijs bepalen. Kiest u voor prijs boven de marktwaarde? Dan kan het langer duren voordat u een koper vindt. En te weinig vragen is ook niet slim. Het is de kunst om precies genoeg te vragen met voldoende ruimte om te onderhandelen. Tel hiervoor tussen de 1 en 7 % op bij de vastgestelde woningwaarde. Het exacte percentage is hierbij afhankelijk van uw woonplaats. Hoe hoger de vraag, hoe hoger het percentage.

Foto's bepalen de indruk van een woning
Tijdens het doorbladeren van het woningaanbod kijken woningzoekenden vluchtig door het gevonden resultaat. Ze zoeken naar woningen die qua prijs en oppervlakte met hun woonwens overeenkomen. Bij een match wordt de woning aangeklikt om de foto's en details te bekijken. U moet er dus voor zorgen dat uw foto’s de aandacht van potentiële kopers trekt. Maak hiervoor zoveel mogelijk relevante foto’s en voeg die toe aan de advertentie. Let bij het nemen van een foto op de positie en op voldoende licht. Hiermee zorgt u ervoor dat de bezoekers een goede eerste indruk krijgen van uw woning. Wilt u het echt goed aanpakken, laat de foto's dan maken door een professionele woningfotograaf.

Hulp is nabij
Wanneer u uw woning via ons verkoopt, kunt u altijd bij ons terecht voor advies. U staat er dus niet alleen voor!

Doe zelf de bezichtigingen en bespaar duizenden euro's!

Loading...