Werkwijze

Huis zelf verkopen

Bij Mijnhuisverkoopikzelf is het mogelijk om je huis te verkopen voor een vast en laag tarief. Wij rekenen geen kosten bij verkoop of percentage achteraf. Dit is mogelijk omdat je bij ons een aantal werkzaamheden zelf doet, die bij een reguliere verkoopopdracht door de makelaar gedaan worden. Zo stel je zelf de advertentie op en doe je zelf de bezichtigingen. Hierdoor heb je meer grip op het verkoopproces en bespaar je duizenden euro's aan makelaarskosten.

Je kunt je woning in drie stappen aanmelden.

Stap 1 - Pakket kiezen

Om te starten kies je een pakket dat het beste aansluit bij jouw wensen. Als je een vraag hebt, neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan.

Stap 2 - Gegevens aanleveren

Na je aanmelding heb je toegang tot je Mijnhuisverkoopikzelf-account en kun je aan de slag. In een paar stappen kun je de gegevens van je woning aanleveren en de advertentie opstellen. Met vragen kun je terecht bij onze support desk.

Stap 3 - Advertentie publiceren

Wanneer je de advertentie hebt opgesteld en al het benodigde materiaal is opgeleverd, kun je de advertentie publiceren zodat deze zichtbaar wordt voor bezoekers van de website.

Inmeten & plattegronden

Bij het aanbieden van je woning ben je verplicht ervoor te zorgen dat de opgegeven oppervlaktes van je woning kloppen. Daarbij is het woonoppervlak van je woning extra belangrijk, want dat heeft direct invloed op de waarde van je huis. De oppervlaktes worden bepaald volgens de NEN 2580 normering en onderverdeeld in 4 categorieën. Om ervoor te zorgen dat de oppervlaktes kloppen, komen we langs om je woning in te meten. De afspraak wordt binnen 1 werkdag na je aanmelding ingepland en duurt ongeveer 1 uur. Nadat de afspraak heeft plaatsgevonden, worden de plattegronden binnen 2 werkdagen opgeleverd.

Woningfotografie

Bij het Pro- en Totaalpakket wordt er ook een afspraak ingepland voor het maken van de foto's van je huis. De foto's worden gemaakt door een professionele woningfotograaf. Bij het Pro Pakket worden ook 360 graden foto's en een woningvideo gemaakt.

Woningtekst service

Bij het Pro Pakket zorgen wij voor een professionele tekst over jouw huis. Geïnspireerd door de foto's en plattegronden gaan onze content specialisten aan de slag. Aanvullende informatie wordt in overleg met jou verzameld. Het eindresultaat is een pakkende tekst die ervoor zorgt dat het aanvragen van een bezichtiging wel heel aantrekkelijk wordt.

Funda

Voordat je huis op funda wordt geplaatst, worden de door jou aangeleverde gegevens door ons gecontroleerd. Ook voegen wij de basisgegevens van je woning toe zoals de kadastrale aanduiding en het energielabel. Verder wordt het gebruiksoppervlak bepaald en verwerkt in de advertentie. Indien je zelf foto's hebt gemaakt, controleren wij of deze voldoen aan de Funda richtlijnen. Pas na deze controle zal de woning door ons aangemeld worden bij Funda. Zo zorgen we er samen voor dat de gegevens die online komen kloppen.

Reacties en bezichtigingen

Reacties van potentiële kopers komen binnen in je mailbox. Bij elke nieuwe reactie ontvang je bericht van ons. Je neemt zelf contact op met geïnteresseerden en plant zelf de afspraken in voor bezichtigingen. Jouw Mijnhuisverkoopikzelf-makelaar biedt ondersteuning waar nodig.

Bieden en onderhandelen

Potentiële kopers kunnen via de website een bod uitbrengen op je woning. Daarbij worden de belangrijkste voorwaarden opgevraagd zoals het financieringsvoorbehoud, voorbehoud bouwkundige keuring en de gewenste datum van overdracht. Biedingen komen bij ons binnen en worden zichtbaar in je account. Wanneer je een interessant bod ontvangen hebt, neem je contact met ons op. Vervolgens wordt in overleg met jou de reactie voorbereid of een onderhandeling gestart.

Ondersteuning makelaar

Tijdens het verkooptraject kun je terecht bij jouw Mijnhuisverkoopikzelf-makelaar voor vragen en advies. Je krijgt een vast contactpersoon toegewezen.

Koopovereenkomst

Heb je gekozen voor een pakket met koopovereenkomst? Dan gaan wij aan de slag met het opstellen van de overeenkomst zodra er een koper gevonden is. Heb je zelf een koper gevonden? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten.

Betaal achteraf

Bij het Plus- Totaal- en Pro Pakket is het mogelijk om de pakketkosten achteraf te betalen. Indien je hiervoor kiest worden de kosten pas in rekening gebracht nadat je woning definitief is verkocht en is overgedragen aan de kopers, of bij beëindiging van de opdracht.

Maatwerk pakket

Heb je speciale wensen die niet overeenkomen met onze pakketten? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dan een pakket op maat voor je samenstellen.

Energielabel

Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en overdracht van je woning. Is je woning nog niet voorzien van een definitief label? Je kunt hier je energielabel aanvragen.

Verkoop starten

Doe zelf de bezichtigingen en bespaar duizenden euro's!

Loading...