Werkwijze

Zelf huis verkopen

Via Mijnhuisverkoopikzelf is het mogelijk om uw huis te verkopen voor een vast en laag tarief. Wij rekenen geen kosten bij verkoop. Dit is mogelijk omdat u bij ons een aantal zaken zelf doet, die normaal door de makelaar gedaan worden. Zo stelt u zelf de advertentie op en doet u zelf de bezichtigingen. Maar u staat er niet alleen voor. Tijdens het gehele verkooptraject kunt u terecht bij onze ervaren medewerkers voor hulp en advies.

In 3 stappen staat uw huis te koop.

Stap 1 - Woning aanmelden

U kunt uw woning op elk gewenst moment aanmelden via de knop verkoop starten. U kunt kiezen uit een aantal pakketten. Kies het pakket dat het beste aansluit bij uw wensen en doorloop de stappen om uw woning aan te melden.

Stap 2 - Advertentie opstellen

Nadat uw woning is aangemeld, heeft u toegang tot uw account en kunt u direct aan de slag. In een paar stappen stelt u de advertentie van uw woning op. Na afloop kunt u een voorbeeld bekijken en de advertentie verder optimaliseren.

Stap 3 - Advertentie publiceren

Wanneer de foto's genomen zijn, kunt u ze in de laatstet stap toevoegen aan de advertentie. Daarna kunt u de advertentie publiceren en zichtbaar maken voor bezoekers. Wij controleren vervolgens de gegevens en binnen 1 werkdag staat uw huis op Funda.

Betaal achteraf

Bij het Pro- en Totaalpakket is het mogelijk de kosten achteraf te betalen. In dat geval worden de pakketkosten pas in rekening gebracht nadat de woning definitief is verkocht en overgedragen is aan de koper(s).

Inmeting & plattegronden

Bij elk pakket is een inmeting inbegrepen op locatie. De afspraak wordt doorgaans binnen 1 werkdag ingepland. Tijdens de afspraak komt er een bouwkundig specialist langs om uw woning op te meten volgens de NVM richtlijnen (NEN 2580). Nadat de inmeting is uitgevoerd, worden binnen 2 werkdagen het meetrapport met de plattegronden van uw woning opgeleverd.

Professionele fotografie

Bij het Pro- en Totaalpakket wordt er een afspraak met u ingepland voor de professionele fotografie van uw woning op locatie. De afspraak wordt doorgaans binnen één werkdag ingepland en duurt ongeveer 1 uur. De foto's worden gemaakt door een professionele woningfotograaf. Nadat de afspraak heeft plaatsgevonden, worden de foto's binnen 2 werkdagen opgeleverd. De foto's kunnen vervolgens direct toegevoegd worden aan de advertentie van uw woning.

Huis op Funda

Nadat de gegevens van uw woning zijn doorgezet naar Funda, wordt uw woning de volgende ochtend zichtbaar op Funda.

Reacties en bezichtigingen

Reacties van potentiële kopers komen rechtstreeks binnen in uw inbox. Bij elke nieuwe reactie ontvangt u direct bericht van ons. U neemt vervolgens zelf contact op met geïnteresseerden en plant zelf de afspraken in voor bezichtigingen.

Bieden en onderhandelen

Potentiële kopers kunnen via de website een bod uitbrengen op uw woning. Daarbij worden alle relevante voorwaarden opgevraagd zoals het financieringsvoorbehoud, een voorbehoud bouwkundige keuring en de gewenste datum van overdracht. Elk bod komt binnen in uw account waarna u met onze makelaar kunt bepalen wat de vervolgstappen worden.

Ondersteuning

Het is best spannend om zelf mee te helpen bij de verkoop van uw huis. Gelukkig kunt u altijd terecht bij een vast contactpersoon voor vragen of advies.

Koopakte

Heeft u gekozen voor een pakket met koopakte? Dan gaan wij aan de slag met het opstellen van de akte zodra er een koper gevonden is. Heeft u zelf een koper gevonden, laat het ons dan zo snel als mogelijk weten.

Wijzigingen

Nadat de woning geplaatst is, kunt u binnen uw account wijzigingen aanbrengen in de advertentie. Wijzigingen worden kosteloos verwerkt op alle websites.

Verkoop starten

Doe zelf de bezichtigingen en bespaar duizenden euro's!

Loading...