Huis op Funda

10 verkoop tips

Door de jaren heen hebben wij duizenden mensen geholpen die zelf hun huis zelf verkocht hebben op Funda. Hierdoor weten we wat er werkt en wat niet werkt. Die kennis willen we graag met u delen. Want als u vooraf met een paar zaken rekening houdt, kan dat de verkooptijd aanzienlijk verkorten.

In dit artikel 10 tips die u kunnen helpen bij het verkopen van uw huis op Funda.

Tip 1 - Zoekfilters
Op Funda zoeken mensen binnen een bepaalde prijsklasse. Zorg ervoor dat de prijs van uw woning binnen de klasse van uw doelgroep valt. Zo kunt u uw huis beter aanbieden voor € 225.000 in plaats van € 226.000 omdat u anders niet gevonden wordt door mensen die zoeken t/m € 225.000.

Tip 2 - Foto's
Laat goede foto's maken! Goede foto's zorgen ervoor dat meer mensen een bezichtiging aanvragen. Hierdoor zult u sneller een koper vinden. Wij kunnen de foto's voor u maken. Ze worden dan genomen door een professionele woningfotograaf die de woning perfect in beeld brengt.

Tip 3 - Bieden vanaf prijs
Wanneer u de prijs van uw huis op Funda wijzigt, blijft op Funda de oorspronkelijke prijs zichtbaar. Dit is vaak niet wenselijk. Om dit te voorkomen kun u er ook voor kiezen om de woning aan te bieden tegen een lagere vraagprijs, maar de omschrijving te openen met "dit is een bieden vanaf prijs". Mochten reacties tegenvallen, kun u de tekst later verwijderen zonder de prijs te verlagen.

Tip 4 - Concurrentie
Staan er in de buurt meer huizen te koop? Kijk dan voor welke prijs andere huizen worden aangeboden. Is jouw woning beter afgewerkt of gelegen? Dan kunt u hoger inzetten. Zo niet, dan kan het slim zijn om dezelfde prijs te hanteren of er net onder te gaan zitten.

Tip 5 - Contactgegevens
Op Funda is het niet toegestaan om contactgegevens van de verkoper te tonen. En dat is maar goed ook, want anders staat uw telefoon straks roodgloeiend. Houd hier rekening mee tijdens het opstellen van uw advertentie. Reacties komen binnen in uw inbox dus u loopt nooit reacties mis.

Tip 6 - Energielabel
Hoe meer gegevens u doorgeeft aan Funda, hoe hoger uw huis op Funda in de resultatenlijst komt te staan. Het toevoegen van een definitief energielabel is hierbij ook van invloed. Zorg er daarom voor dat u het label in uw bezit hebt. U kunt het label hier aanvragen.

Tip 7 - Presentatie pakket
Het is mogelijk om extra producten toe te voegen aan uw advertentie op Funda, zoals een video of 360˚ foto's. Mensen krijgen hierdoor een beter beeld van uw woning. Daarnaast komt uw huis op Funda hoger in de resultatenlijst en wordt het sneller gevonden.

Tip 8 - Plattegronden
De plattegronden worden toegevoegd aan de fotoserie van uw huis op Funda. U kunt ze echter ook in 3D-formaat toegevoegd aan uw advertentie. Hierdoor komt uw huis hoger in de resultatenlijst en krijgen mensen een beter beeld van de woning.

Tip 9 - Statistieken
Als uw huis op Funda staat kunt u in de advertentie op Funda aangeven dat u de verkoper bent. U krijgt daarmee toegang tot de bezoekersstatistieken van uw huis op Funda. Klik op "Ik verkoop dit huis" onderaan de advertentie op Funda om u aan te melden.

Tip 10 - Open huis
Is er veel interesse in uw woning? Of verwacht u dat er veel interesse zal zijn? Organiseer dan een open huis! Geef ons de datum en het tijdstip door van de open dag en wij zorgen ervoor dat deze wordt toegevoegd aan de advertentie van uw huis op Funda.

Op zoek naar meer tips, neem dan contact met ons op, of meld uw huis nu aan bij funda.

Doe zelf de bezichtigingen en bespaar duizenden euro's!

Loading...