Huis op Funda

10 tips

Door de jaren heen hebben wij duizenden mensen geholpen met de verkoop van hun huis. De kennis en ervaring die we hebben opgedaan willen we graag met je delen. Want als je, voordat je huis op Funda staat, met een paar zaken rekening houdt, kan dat de verkooptijd aanzienlijk verkorten! Hieronder 10 tips voor een snelle verkoop.

 1. Zoekfilters
  Op Funda zoeken mensen binnen een bepaalde prijsklasse. Zorg ervoor dat de prijs van je woning binnen de klasse van de doelgroep valt. Zo kun je een woning beter aanbieden voor € 225.000 in plaats van € 226.000 omdat je anders niet gevonden wordt door mensen die zoeken t/m € 225.000.

 2. Foto's
  Laat goede foto's maken! Goede foto's zorgen ervoor dat meer mensen een bezichtiging aanvragen. Hierdoor zul je sneller een koper vinden. Wij kunnen de foto's voor je maken. Ze worden dan genomen door een professionele woningfotograaf die de woning perfect in beeld brengt.

 3. Bieden vanaf prijs
  Wanneer je de prijs van jouw huis op Funda wijzigt, blijft de oorspronkelijke prijs zichtbaar. Dit is vaak niet wenselijk. Om dit te voorkomen kun je er ook voor kiezen om de woning aan te bieden tegen een lagere vraagprijs, maar de omschrijving te openen met "dit is een bieden vanaf prijs". Mochten reacties tegenvallen, kun je de tekst later verwijderen zonder de prijs te verlagen.

 4. Concurrentie
  Staan er in de buurt meer huizen te koop? Kijk dan voor welke prijs andere huizen worden aangeboden. Is jouw woning beter afgewerkt of gelegen? Dan kun je hoger inzetten. Zo niet, dan kan het slim zijn om dezelfde prijs te hanteren of er net onder te gaan zitten.

 5. Contactgegevens
  Op Funda is het niet toegestaan om contactgegevens van de verkoper te tonen. En dat is maar goed ook, want anders staat je telefoon straks roodgloeiend. Houd hier rekening mee tijdens het opstellen van uw advertentie. Reacties komen rechtstreeks binnen in je inbox op onze website dus je loopt nooit reacties mis.

 6. Energielabel
  Hoe meer gegevens je doorgeeft aan Funda, hoe hoger je huis in de resultatenlijst komt te staan. Het toevoegen van een definitief energielabel is hierbij ook van invloed. Bovendien is het sinds 1 januari 2021 verplicht om in het bezit te zijn van een definitief energielabel wanneer je een huis gaat verkopen. Zorg er daarom voor dat je een definitief energielabel aanvraagt, als je dat nog niet hebt. Je kunt het label hier aanvragen.

 7. Presentatie pakket
  Het is mogelijk om extra producten toe te voegen aan de advertentie op Funda, zoals een video of 360˚ foto's. Mensen krijgen hierdoor een beter beeld van jouw woning. Daarnaast komt je huis op Funda hoger in de resultatenlijst en wordt het sneller gevonden.

 8. Plattegronden
  De plattegronden worden toegevoegd aan de fotoserie van je huis op Funda. De plattegronden kunnen echter ook in 3D-formaat toegevoegd worden aan de advertentie. Hierdoor komt je huis hoger in de resultatenlijst en krijgen mensen een beter beeld van de woning.

 9. Statistieken
  Als jouw huis op Funda staat kun je in de advertentie op Funda aangeven dat je de verkoper bent. Je krijgt daarmee toegang tot de bezoekersstatistieken van jouw huis op Funda. Klik op "Ik verkoop dit huis" onderaan de advertentie op Funda om je aan te melden als verkoper.

 10. Open huis
  Is er veel interesse in je woning? Of verwacht je dat er veel interesse zal zijn? Organiseer dan een open huis! Geef ons de datum en het tijdstip door van de open dag en wij zorgen ervoor dat deze wordt toegevoegd aan de advertentie van je huis op Funda.

Dat waren onze tips. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Doe zelf de bezichtigingen en bespaar duizenden euro's!

Loading...