Goudreinet 22

8266MA Kampen (Overijssel)
EUR 351.500 v.o.n.

Kenmerken

Soort woonhuis
Eengezinswoning
Aangeboden
Sinds 2 maanden
Aantal kamers
4 (3 slaapkamers)
Bouwjaar
2023
Woonopp.
82 m²
Perceelopp.
82 m²
Inhoud.
382 m³

Omschrijving

Nieuw te bouwen: energieneutrale, (gezins-)tussenwoning met 2 woonlagen, bergzolder en even verderop een fietsenberging.

Deze moestuinwoning wordt gebouwd op ‘Het Groene Burenerf’ een groen CPO-project op een modern 'boerenerf'. Het ligt op de laatste nieuwe uitbreiding ‘De Terpen’ in Het Onderdijks in Kampen. Een unieke locatie aan de Chalmotweg in Kampen, vlak bij het Reevediep en de IJssel met uitzicht op een brede groenstrook waarin ook buurtmoestuinen komen! Hier woon je tussen de natuur, met veel groen en veilige speelplaatsen voor kinderen.

indeling
- voortuin, entree, hal, toilet, ruime woonkamer met open keuken, trapkast, toegang tot de achtertuin

- eerste verdieping: overloop, badkamer, 3 slaapkamers

- bergzolder onder kap: over de volle lengte van de woning, in nok ca. 2.07 m hoog, bereikbaar via een vlizotrap

buitenruimte
- de voortuin op het zuidwesten ligt aan een rustig, groen laantje en is ontworpen als verblijfstuin (hiermee wordt de voordeur ook gelijk de 'achterdeur', passend bij een boerenerf-gedachte)
- de achtertuin van 2,30 diep ligt op het noordoosten en grenst aan een riante groenstrook met waarin in de strook naast de bestaande boerderij buurtmoestuinen worden aangelegd
- even verderop is een parkeerplaats op eigen grond
Bij de woning hoort 43 m² mandelig groen op het erf, dat gemeenschappelijk wordt beheerd.

bijzonderheden

energieneutraal
De woning is volledig NOM (nul-op-de-meter) ontworpen. Dit betekent een bovengemiddelde isolatie in combinatie met minimaal zelf zoveel energie opwekken als voor de woning en huishoudelijk verbruik nodig is. Op het hele erf komt een energieneutraal erfwarmtenet in eigen beheer, uniek in Kampen! Dit houdt in dat twee bodemwarmtepompen op een open bron alle woningen efficiënt en goedkoop verwarmen. Kraanwater wordt verwarmd via de zonnepanelen op het dak van elke woning. Je betaalt naar rato van de warmtelast van je woning een vast bedrag per jaar voor het onderhoud van het warmtenet. De woning is op het energienet aangesloten, zodat (tijdelijke) overschotten kunnen worden verkocht en eventuele tekorten kunnen worden aangevuld. Het erfwarmtenet maakt het in de toekomst makkelijker om een buurtbatterij aan te leggen en slim elektriciteit uit te wisselen.

samenwerking in CPO
In een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ontwikkelen de Groene Buren Kampen het hele erf zelf, samen met een architect, aannemer, installateur en constructeur. Naast 16 koopwoningen komen er ook 10 sociale huurwoningen op een gedeeld groen erf. Hiervoor is woningbouwvereniging deltaWonen als partner betrokken. De woningen zijn een mix variërend van sociale huurappartementen tot grote vrijstaande gezinswoningen, in verschillende prijsklassen en geschikt voor diverse huishoudens: gezinnen met kleine kinderen of tieners, soms met grootouders nabij, singles, stellen en in leeftijd van twintigers tot senioren. Samen bouwen en een erf met multifunctionele ontmoetingsruimte 'de Deel' beheren, betekent dat je elkaar kent. Dit voegt iets toe denken we. De Groene Buren willen groen, sociaal en duurzaam wonen.

groen
Alle woningen hebben privé-buitenruimte, grenzend aan gemeenschappelijk groen. In de gemeenschappelijke tuin komt een multifunctionele ontmoetingsruimte. Aan de noordoostzijde van het erf bevinden zich een openbare groenstrook met wandelroute en ruimte voor buurtmoestuinen en buurtboomgaard.

architectuur
Alle gevels zijn van onderhoudsvrij, verduurzaamd hout met de warme bruingrijze kleur van een boombast. De architectuur vormt zo een decor voor het groen op het erf. Er is aandacht voor details: dakoverstekken, delen van de houtconstructie in het zicht en groen op gevels en platte daken maken het karakteristiek. Op het dak komen matzwarte, keramische vlakke dakpannen die mooi aansluiten bij de zwarte PV-panelen. De bouw is zo gezond en circulair mogelijk, met een goed evenwicht tussen duurzaamheid en betaalbaarheid.

VvE
Het erf en erfwarmtenet vallen in een vereniging van eigenaren (VvE). De eigen grond en de woning zelf vallen echter buiten de zeggenschap van de VvE. Het gezamenlijk beheer van erfwarmtenet, gemeenschappelijk groen en de ontmoetingsruimte vallen wel onder de VvE.

VON-prijs
De genoemde prijs is een actuele richtprijs gebaseerd op een elementenbegroting van het voorontwerp door de aannemer. De definitieve verkoopprijs wordt in februari bekend gemaakt, ook is er dan een beprijsde lijst met kopersopties. Na het tekenen van de koop-/aanneemovereenkomsten ligt de prijs vast. Voor deze woning zijn reeds ontwerp- en projectkosten gemaakt, welke bij reservering moeten worden voldaan. Start bouw van het project is in het tweede kwartaal van 2023 gepland, met oplevering van de laatste woningen eind 2024. Begin 2023 geeft de aannemer een preciezere bouwplanning af.

verwachte servicekosten
Energieneutraal wonen is zeer aantrekkelijk. De verwachte maandelijkse kosten voor het erfwarmtenet voor deze woning zijn geschat op € 18. Daarnaast moet je rekening houden met de netwerkkosten voor een elektriciteitsaansluiting en uiteraard de kosten voor drinkwater, riolering en internet/tv.
De Groene Buren streven ernaar de contributiebijdrage voor de ontmoetingsruimte rond de € 25 en de overige contributie rond de € 10 te houden.

reserveren & wachtlijst
Deze woning is recent vrijgekomen en nog te reserveren. Voor alle woningen in dit project wordt bovendien een wachtlijst aangelegd met serieuze gegadigden. De overige woningen in dit project zijn te zien op de website van de Groene Buren Kampen. Ook hierover kunt u contact opnemen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
EUR 351.500 v.o.n.
Aangeboden
Sinds 2 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning / Tussenwoning
Bouwjaar
2023
Dak
Lessenaarsdak bedekt met Dakpannen
Aantal kamers
4 (3 slaapkamers)
Onderhoud
Binnen Uitstekend / Buiten Uitstekend

Oppervlak

Perceeloppervlakte
82 m²
Woonoppervlakte
82 m²
Overige inpandige ruimte
8 m²
Externe bergruimte
3 m²
Inhoud.
382 m³

Energie

Verwarming
Stadsverwarming, Vloerverwarming geheel
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Isolatie
Volledig geïsoleerd

Indeling

Aantal woonlagen
2 woonlagen
Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Badkamers
1 badkamer
Woonkamer
21,14 m² (Doorzonkamer)
Keuken
9,88 m² (Open keuken)

Tuin

Tuin
Achtertuin, Voortuin, met achterom
Voortuin
21,42 m² (3,97m diep en 5,40m breed)

Bergruimte

Soort
Aangebouwd hout
Oppervlakte
3,17 m²
Voorzieningen
Voorzien van elektra

Parkeerruimte

Soort
Parkeerplaats
Capaciteit
1 auto

 
 

Delen

Deel Goudreinet 22, Kampen op:

Foto's Goudreinet 22, Kampen

Loading...