Goudreinet 20

8266MA Kampen (Overijssel)
EUR 478.500 v.o.n.

Kenmerken

Soort woonhuis
Eengezinswoning
Aangeboden
Sinds 1 jaar
Aantal kamers
6 (5 slaapkamers)
Bouwjaar
2023
Woonopp.
134 m²
Perceelopp.
137 m²
Inhoud.
535 m³

Omschrijving

Nieuw te bouwen: ruime (gezins-)hoekwoning met 3 woonlagen, een serre-aanbouw aan de verblijfstuin, bergzolder en ruime bijkeuken op de begane grond en berging/inloopkast op de verdieping. De woning heeft energielabel A+++ en is energieneutraal.

Deze moestuinwoning wordt gebouwd op ‘Het Groene Burenerf’ een groen CPO-project op een modern ‘boerenerf’. Het ligt op de laatste nieuwe uitbreiding ‘De Terpen’ in Het Onderdijks in Kampen. Een unieke locatie aan de Chalmotweg in Kampen, vlak bij het Reevediep en de IJssel met uitzicht op een brede groenstrook waarin ook buurtmoestuinen komen! Hier woon je tussen de natuur, met veel groen en veilige speelplaatsen voor kinderen. In het verlengde van de privé-verblijfstuin voor en achter ligt uitgestrekt groen om te spelen, struinen of tuinieren.


indeling

begane grond
entree, hal, bijkeuken/berging, toilet, ruime woonkamer met trapkast, open woonkeuken met serre-aanbouw van 2 meter diep met openslaande deuren naar de zonnige tuin

eerste verdieping
overloop, badkamer met douche en toilet, 3 slaapkamers

tweede verdieping
2 slaapkamers, berging met wasmachine-aansluiting, vanuit slaapkamer 4 is een kast boven de trap bereikbaar met daarin de balansventilatie voor de woning

bergruimte onder kap
over de volle breedte van de woning, in nok ca. 1.05 m hoog, bereikbaar via een vlizotrapbuitenruimte

- de voortuin op het zuidwesten ligt aan een rustig, groen laantje naast een grote gemeenschappelijke tuin en is ontworpen als verblijfstuin, bereikbaar met een glazen pui vanuit de woonkamer
- even verderop is een parkeerplaats op eigen grond
- bij de woning hoort 62 m² gemeenschappelijk groen op het erf, dat gezamenlijk wordt beheerd
- de achtertuin van 2,30 diep ligt op het noordoosten en grenst aan een riante groenstrook, waarin op het achterste deel naast de bestaande boerderij buurtmoestuinen worden aangelegd
- naast de buurtmoestuinen is een buurtboomgaard met fruit- en notenbomen aangeplant
- de route in de groenstrook begint in het open landschap waarin nieuwe uitgestrekte natuurgebied Reevediep en verderop de IJsseldelta liggen en loopt als groene route langs speelgebieden, een hondendolterrein naar de twee basisscholen

gegevens

bruto vloeroppervlakte: 209 m²
bruto inhoud: 535 m³
beukmaat: 5,6 m / 8,8 m
woningdiepte: 9 m, met 2 m serre-uitbouw op de begane grond
fietsenberging/bijkeuken van 11,8 m² op begane grond
één eigen parkeerplaats op eigen grond verderop
voldoende openbare parkeergelegenheid
aandeel in gemeenschappelijk groen: 62 m²

bijzonderheden

energieneutraal
De woning is volledig NOM (nul-op-de-meter) ontworpen. Dit betekent een bovengemiddelde isolatie in combinatie met zelf tenminste zoveel energie opwekken als voor de woning en huishoudelijk verbruik nodig is. Op het hele erf komt een energieneutraal erfwarmtenet in eigen beheer, uniek in Kampen! Dit houdt in dat twee bodemwarmtepompen op een open bron alle woningen efficiënt en goedkoop verwarmen. Kraanwater wordt verwarmd via de zonnepanelen op het dak van elke woning. Je betaalt naar rato van de warmtelast van je woning een vast bedrag per jaar voor het onderhoud van het warmtenet. De woning is op het energienet aangesloten, zodat (tijdelijke) overschotten kunnen worden verkocht en eventuele tekorten kunnen worden aangevuld. Het erfwarmtenet maakt het in de toekomst makkelijker om een buurtbatterij aan te leggen en slim elektriciteit uit te wisselen.

samenwerking in CPO
In een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ontwikkelen de Groene Buren Kampen het hele erf zelf, samen met een architect, aannemer, installateur en constructeur. Naast 16 koopwoningen komen er ook 10 sociale huurwoningen op een gedeeld groen erf. Hiervoor is woningbouwvereniging deltaWonen als partner betrokken. De woningen zijn een mix variërend van sociale huurappartementen tot grote vrijstaande gezinswoningen, in verschillende prijsklassen en geschikt voor diverse huishoudens: gezinnen met kleine kinderen of tieners, soms met grootouders nabij, singles, stellen en in leeftijd van twintigers tot senioren. Samen bouwen en een erf met multifunctionele ontmoetingsruimte ‘de Deel’ beheren, betekent dat je elkaar kent. Dit voegt iets toe denken we. De Groene Buren willen groen, sociaal en duurzaam wonen.

groen
Alle woningen hebben privé-buitenruimte, grenzend aan gemeenschappelijk groen. In de gemeenschappelijke tuin komt een multifunctionele ontmoetingsruimte. Aan de noordoostzijde van het erf bevinden zich een openbare groenstrook met wandelroute en ruimte voor buurtmoestuinen en buurtboomgaard. Aan de zuidwestzijde van het erf is een oeverstrook met uitzicht over de weilanden.

architectuur
Alle gevels zijn van onderhoudsvrij, verduurzaamd hout met de warme bruingrijze kleur van een boombast. De architectuur vormt zo een decor voor het groen op het erf. Er is aandacht voor details: dakoverstekken, delen van de houtconstructie in het zicht en groen op gevels en platte daken maken het karakteristiek. Op het dak komen matzwarte, keramische vlakke dakpannen die mooi aansluiten bij de zwarte PV-panelen. De kozijnen van hout-aluminium zijn onderhoudsvrij. De bouw is zo gezond en circulair mogelijk, met een goed evenwicht tussen duurzaamheid en betaalbaarheid.

VvE
Het erf en erfwarmtenet vallen in een vereniging van eigenaren (VvE). De eigen grond en de woning zelf vallen echter buiten de zeggenschap van de VvE. Het gezamenlijk beheer van erfwarmtenet, gemeenschappelijk groen en de ontmoetingsruimte vallen wel onder de VvE.

VON-prijs
De genoemde prijs is gebaseerd op de offerte van de definitieve bouwkosten van de aannemer voor de basiswoning. Na het tekenen van de koop-/aanneemovereenkomsten ligt de prijs voor de basiswoning vast en zijn bouwkostenstijgingen voor rekening van de bouwer. Er is een beprijsde lijst met kopersopties waarmee u de basiswoning kunt aanpassen. Voor deze woning zijn reeds ontwerp- en projectkosten gemaakt, welke bij reservering moeten worden voldaan. Start bouw is na de bouwvak dit jaar gepland, met oplevering begin tweede kwartaal 2024. In juni 2023 geeft de aannemer een preciezere bouwplanning af.

verwachte maandelijkse kosten
Energieneutraal wonen is zeer aantrekkelijk. De verwachte maandelijkse kosten voor het erfwarmtenet voor deze woning zijn geschat op € 28. Daarnaast moet je rekening houden met de netwerkkosten voor een elektriciteitsaansluiting van zo’n € 36 en uiteraard de kosten voor drinkwater, riolering en internet/tv.
De Groene Buren streven ernaar de contributiebijdrage voor de ontmoetingsruimte rond de € 25 en de overige contributie rond de € 10 te houden.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
EUR 478.500 v.o.n.
Aangeboden
Sinds 1 jaar
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning / Eindwoning
Bouwjaar
2023
Dak
Lessenaarsdak bedekt met Dakpannen
Aantal kamers
6 (5 slaapkamers)
Onderhoud
Binnen Uitstekend / Buiten Uitstekend

Oppervlak

Perceeloppervlakte
137 m²
Woonoppervlakte
134 m²
Inhoud.
535 m³

Energie

Verwarming
Stadsverwarming, Vloerverwarming geheel
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Isolatie
Volledig geïsoleerd

Indeling

Aantal woonlagen
3 woonlagen
Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Badkamers
1 badkamer
Woonkamer
26,10 m² (Standaard woonkamer)
Keuken
15,70 m² (Woonkeuken)

Tuin

Tuin
Achtertuin, Voortuin, met achterom
Voortuin
51 m² (5,75m diep en 8,85m breed)

Bergruimte

Soort
Inpandig
Oppervlakte
19,13 m²
Voorzieningen
Voorzien van elektra

 
 

Delen

Deel Goudreinet 20, Kampen op:

Foto's Goudreinet 20, Kampen

Loading...