Alddyk 8

9133DX Eanjum (Friesland)
EUR 439.000 k.k. Verkocht onder voorbehoud

Kenmerken

Soort woonhuis
Eengezinswoning
Aangeboden
Sinds 1 maand
Aantal kamers
4 (2 slaapkamers)
Bouwjaar
1906
Woonopp.
95 m²
Perceelopp.
1730 m²
Inhoud.
400 m³

Omschrijving

Wonen in een ansichtkaart! Een vrijstaande, rustieke cottage op een zeer unieke plek ongeëvenaard in Nederland.

Deze voormalige dubbele arbeiderswoning is gebouwd in 1906 en is tussen 2021 tot op heden deels gerenoveerd door de huidige bewoners.

Wanneer u de dijk over rijdt via privé oprit treft u het charmante boerderijtje aan en vergeet even alle zorgen. Direct om het huis is een sfeervolle tuin met veel rozen aangelegd. De rest van het 1730m2 perceel beslaat een grote moestuin en een weiland, omringd met agrarische velden en traditionele Friese boerderijen wat volop gelegenheid biedt om tot rust te komen en van de natuur te genieten.

Van voor en achterburen is er geen sprake. De vriendelijke buren aan weerskanten zijn op een perfecte afstand, voldoende om de privacy goed te waarborgen, maar niet zo ver dat het geïsoleerd zou voelen. U kunt eigen groente uit de moestuin oogsten en fruit van de fruitstruiken en bomen plukken. Regelmatig zijn er herten, fazanten, hazen, roofvogels en ontelbare hoeveelheden ganzen en kievieten te zien. Vrijwel elke dag is er garantie op een schitterende zonsondergang.

Met eigen weilandje is de woning zeer geschikt voor liefhebbers van het houden van dieren. Het is ook een paradijs voor kinderen om in op te groeien; boomklimmen, kikkers vangen – al met al een ideaal outdoor leven. Dit alles op slechts een paar kilometers van de Waddenzee en dorpen Eanjum en Peassens-Moddergat. Maar ook Nationaal Park Lauwersmeer, Schiermonnikoog en Ameland liggen onder handbereik.

Binnen 12 autominuten vindt u het pittoresk stadje Dokkum met historische grachten, molens en een van de best bewaarde vooroorlogse binnensteden van Nederland. Zoekt u de drukte weer op, dan staat u binnen drie kwartier in het centrum van Leeuwarden of Groningen.

Op een steenworp afstand van 3 jachthavens, de Waddenzee en het Lauwersmeer is dit de perfecte woning voor liefhebbers van water/hengel sport zoals wind/kitesurfen, varen, zeilen, zwemmen enzovoort en, niet te vergeten: Wadlopen. Het nabijgelegen historisch vissersdorpje Paessens-Moddergat is hiervoor een perfecte uitvalsbasis. Ook kunt u hier zelf oesters en zeekraal plukken.

De boot naar Schiermonnikoog vertrekt uit het haventje Lauwersoog op 5 minuten afstand, zo staat u binnen no time op een van de mooiste stranden van Nederland. Het licht van de vuurtoren van dit eiland is prachtig zichtbaar wanneer u als dag afsluiting met een drankje op de dijk zit te genieten.

Indeling begane grond:
Entree/hal met antieke plavuizenvloer. In 2022 volledig gemoderniseerde betonciré badkamer met wastafel, ligbad, douche en W.C. Een ruime en sfeervolle woonkamer met schouw, houtkachel, balkenplafond, houten vloer, provisiekelder, tuindeur en een fantastisch landelijk uitzicht.

Woonkeuken met provisiekelder, eenvoudige keukenopstelling met nieuwe 3 fase aansluiting en gasaansluiting gereed voor het plaatsen van een nieuwe keuken, en eveneens een prachtig uitzicht. Bijkeuken met cv-opstelling en achter entree. W.C.

1e Verdieping:
Overloop met vaste kast, 2 ruime slaapkamers met balkenplafonds en ramen aan voor- en achterzijde.

Bijzonderheden:
Centrale verwarming middels HR-combiketel (huur), en een prachtig houtkachel. In 2021 is het benedenverdieping geheel geïsoleerd tijdens de renovatie wat een flinke besparing op de energielasten heeft opgeleverd. Ook zijn de dakgoten rondom het huis volledig vervangen en in stijl gerestaureerd. Houten schuur met aangrenzend hout of dierenhok.

Een uitzonderlijke woonkans te wonen letterlijk te midden van het unieke Friese Landschap!

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
EUR 439.000 k.k.
Aangeboden
Sinds 1 maand
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning / Vrijstaande woning
Bouwjaar
1906
Dak
Schilddak bedekt met Dakpannen
Aantal kamers
4 (2 slaapkamers)
Onderhoud
Binnen Goed / Buiten Goed

Oppervlak

Perceeloppervlakte
1730 m²
Woonoppervlakte
95 m²
Externe bergruimte
24 m²
Inhoud.
400 m³

Energie

Verwarming
CV-Ketel, Open haard
Warm water
CV-Ketel, Gasboiler huur
Isolatie
Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas

Indeling

Aantal woonlagen
2 woonlagen
Aantal kamers
4 kamers (2 slaapkamers)
Badkamers
1 badkamer
Woonkamer
30 m² (L-vorm)
Keuken
25 m² (Woonkeuken)

Tuin

Tuin
Tuin rondom, zonder achterom
Tuin rondom
1730 m² (30m diep en 110m breed)

Bergruimte

Soort
Vrijstaand hout
Oppervlakte
25 m²
Voorzieningen
-

Parkeerruimte

Soort
Garage mogelijk, Buiten
Capaciteit
5 auto's

 
 

Foto's Alddyk 8, Eanjum

Loading...