Oude Heerweg 21

5863AC Blitterswijck (Limburg)
EUR 440.000 k.k.

Kenmerken

Soort woonhuis
Eengezinswoning
Aangeboden
Sinds 3 maanden
Aantal kamers
7 (4 slaapkamers)
Bouwjaar
1963
Woonopp.
243 m²
Perceelopp.
1010 m²
Inhoud.
1160 m³

Omschrijving

PAASWEEKEND SPECIAL: VRAAGPRIJS 440.000 EURO

Te koop aangeboden in Blitterswijck:
woning met veel ruimte, lage energielasten, en levensloopbestendig.

Deze woning is nagenoeg zelfvoorzienend in voedsel en energie. Het heeft 243 m2 woonoppervlakte, inclusief aangrenzende studio van 63 m2, en is daarbij geheel onderkelderd (125 m2), met inpandige garage, gelegen op een perceel van ruim 1000 m².
Ben je een zelfredzaam, praktisch denkend mens, dan is dit de woning die je kunt onderhouden en uitbouwen naar jouw dromen.

Heb je een groot gezin of zoek je een meer-generatiewoning waar mantelzorg aan huis mogelijk is? Wellicht wil je werken vanuit huis, of vrienden entertainen?
Dan is de aangrenzende studio met nieuwe keuken erbij ideaal. Deze voormalige winkelruimte is in 2020 volledig gerenoveerd en voorzien van een moderne keuken, opslag en kantoor. Het betreft 1 woonlaag met eigen ingang, parkeerplaatsen en toegang tot de achtertuin.

Het hoofdhuis heeft een grote woonkamer (40 m²), eetkeuken (16 m²), bijkeuken (15 m²) en 4 ruime slaapkamers (19, 16, 15, 13 m²). Het huis is volledig onderkelderd met inpandige garage. De woning is aan drie zijden omringd met tuin. Het huis is goed geïsoleerd, middels spouwmuurisolatie en wandbekleding. Dit, in combinatie met de zonnepanelen en biomassa ketel, maakt dat de energielasten zeer laag zijn. De mogelijkheid om terug te schakelen naar de CV–ketel en om het gas weer aan te sluiten, is nog aanwezig.

De woning is voor 80% gerenoveerd, waarbij gebruik is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen. Er zijn geen grote gebreken; het is een solide gebouwd huis welke onder wat voor omstandigheden ook, de mens kan dienen. Sinds 2016 is geïnvesteerd om de woning zo zelfvoorzienend en duurzaam mogelijk te maken. Het dak is in 2016 volledig vervangen en geïsoleerd, zowel van binnen als van buiten door de aanleg van groene (sedum) daken. In 2020 is binnen gerenoveerd. In 2021 is een deel van de ramen vervangen met tripple glas en nieuwe (kunststof) kozijnen, en is spouwmuurisolatie aangebracht. Qua verbouwing resteert de keuken in het hoofdhuis, de badkamer en het toilet: deze zijn nog prima te gebruiken maar in ouderwetse stijl. Van de 4 slaapkamers zijn er drie helemaal vernieuwd en moet 1 nog worden afgemaakt. Daarnaast moet renovatie aan de voorzijde op korte termijn worden gedaan, en behoeft de achterkant van het terras verbetering.

De woning heeft veel privacy en groen(voorzieningen) zoals een haag, fruitbomen, een grote eet-tuin en natuurlijke schuttingen. Vanwege de gehechtheid aan privacy zijn er niet van alle vertrekken foto’s. Dat is ook de reden dat de eigenaars het huis zelf verkopen. De 40 ft container die op de luchtfoto zichtbaar is, staat er nu niet meer.

Alles bij elkaar is het een hele fijne, ruime woning met veel mogelijkheden om met 1 – 2 gezinnen te verblijven. Altijd al willen ervaren hoe het is om nagenoeg zelfvoorzienend te kunnen leven, met de voorzieningen toch om de hoek? In 2018 is aan de voorzijde van de woning een grote eet-tuin aangelegd (ongeveer 400 m2) met meer dan 100 soorten groente, fruit, bessen en kruiden. De grond wordt elk jaar vruchtbaarder en de diversiteit aan vogels groeit: een prachtplek voor natuurliefhebber of voor mensen die ‘groen’ willen wonen in een dorps-setting.

Aan de zuidkant van het huis ligt een beschutte tuin met een karakteristieke houten schutting met ingebouwde insectenhotels. Er ligt een aansluiting voor een buitendouche met natuurlijke omheining. Daarnaast is er in de tuin een kippenhok met ren, en staat er een 20 ft container die nu als opslag/tuinhuisje wordt gebruikt. Om lekker te zitten is er ook een groot terras boven de garage, aan de zonnige zuidkant, met uitzicht over een hertenweide.

Je loopt vanuit de achtertuin wandelgebied de Hooge Heide in met aangrenzend natuurgebied ‘t Sohr. Met 10 minuten rijden zit je in de Maasduinen.
Het naastgelegen garagebedrijf is reeds verhuisd naar een andere locatie.

Ligging
Blitterswijck maakt onderdeel uit van de gemeente Venray en ligt nabij de linkeroever van de Maas. Naar aanleiding van twee grote overstromingen van deze rivier is de provincie Limburg een waterbeschermingsprogramma gestart dat heeft geleid tot de realisatie van het natuurgebied Maaspark Ooijen-Wanssum. Het dorp met circa 110 0 inwoners heeft een rijk verenigingsleven, enkele horecagelegenheden en overnachtingsmogelijkheden. Op loopafstand is de basisschool, een kroeg, pizzeria, enkele winkels, en een mooie speeltuin gelegen.

Blitterswijck heeft een goede bereikbaarheid en is centraal gelegen ten opzichte van de provinciale wegen N271 en N270 welke een vlotte route naar Venray, Boxmeer en Venlo bieden. Er gaat elk uur een lijnbus naar station Venray (10 minuten) of naar het centrum. Buiten de files is Utrecht met ruim een uur rijden bereikbaar. De meest nabij gelegen luchthaven is Weeze, Duitsland.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
EUR 440.000 k.k.
Aangeboden
Sinds 3 maanden
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning / Vrijstaande woning
Bouwjaar
1963
Dak
Plat dak bedekt met Bitumen
Aantal kamers
7 (4 slaapkamers)
Onderhoud
Binnen Goed / Buiten Goed

Oppervlak

Perceeloppervlakte
1010 m²
Woonoppervlakte
243 m²
Overige inpandige ruimte
125 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
35 m²
Externe bergruimte
18 m²
Inhoud.
1160 m³

Energie

Verwarming
CV-Ketel, Overig
Warm water
Centrale voorziening
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Dubbel glas, Eco-bouw, Driedubbel glas

Indeling

Aantal woonlagen
3 woonlagen
Aantal kamers
7 kamers (4 slaapkamers)
Badkamers
1 badkamer
Woonkamer
40 m² (L-vorm)
Keuken
16 m² (Dichte keuken)

Tuin

Tuin
Achtertuin, Voortuin, Zijtuin, Zonneterras, met achterom
Achtertuin
120 m² (8m diep en 15m breed)

Bergruimte

Soort
Inpandig
Voorzieningen
Voorzien van verwarming

Parkeerruimte

Soort
Inpandig, Souterrain, Buiten
Voorzieningen
Voorzien van verwarming, Voorzien van water, Met elektrische deur
Capaciteit
6 auto's

 
 

Delen

Deel Oude Heerweg 21, Blitterswijck op:

Foto's Oude Heerweg 21, Blitterswijck

Loading...