Vlaamse Gaailaan 14

1343AK Almere (Flevoland)
EUR 750.000 k.k. Verkocht onder voorbehoud

Kenmerken

Soort woonhuis
Villa
Aangeboden
Sinds 6 maanden
Aantal kamers
5 (3 slaapkamers)
Bouwjaar
1994
Woonopp.
164 m²
Perceelopp.
860 m²
Inhoud.
556 m³

Omschrijving

Nieuwe prijs: bieden vanaf Eur 750.000 voor grote VRIJSTAANDE VILLA met RIANT TUINHUIS op grote kavel.

Gelegen in de groene wijk Vogelhorst, omgeven door bos, vijvers, wandel- en fietspaden, staan op een grote kavel van ca. 860 m2 een ruime villa (164 m2) en een volledig geïsoleerd houten tuinhuis (32 m2).
Met een gezamenlijk oppervlakte van ca. 200 m2 is er volop ruimte voor wonen, werken en hobby's. Twee badkamers en ruime slaapkamers maken de villa compleet.

De woning heeft veel extra’s zoals o.a. 13 zonnepanelen, een solide broeikas, aansluiting voor een elektrische auto, airconditioning cq warmtewisselaar op de slaapverdieping en een houtkachel.
De wijk ligt centraal op 30 autominuten van zowel Amsterdam als Utrecht en is 10 autominuten verwijderd van het dichtstbijzijnde NS station. Basisscholen, BSO en winkelcentrum op ca. 3 km afstand.

Op de benedenverdieping bevindt zich een tuingerichte lichte woonkamer (49 m2) met twee schuifpuien en grote ramen op respectievelijk het zuiden en het westen. Een houtkachel zorgt bij lage temperaturen voor gezelligheid. In de half open SieMatic keuken heeft zeer veel kastruimte, een marmeren aanrecht, een kookplaat en een magnetron/oven combinatie. Achterin de keuken staat een Amerikaanse koelkast met vriesgedeelte.
Aan de voorzijde van het huis ligt een recent verbouwde werkkamer/atelier met aanrecht (16 m2) evenals de rest van de begane grond voorzien van vloerverwarming.
De ruime hal biedt middels openslaande glazen deuren met roedeverdeling toegang tot de woonkamer. Een identieke deur vormt de toegang tot het atelier.
In de hal zijn tevens een wc met fonteintje en de meterkast te vinden.

Middels een open trap bereikt men de slaapverdieping waar drie slaapkamers (16 m2, 12 m2 en 12 m2) aan een ruime lichte hal met grote ramen liggen. De hal is aan de buitenzijde voorzien van elektrisch bedienbare screens. Er is hier genoeg plaats voor een bureau of fitness apparatuur. Via de hal zijn een separate wc en een badkamer met wastafel en douchecabine te bereiken. Ook is hier de cv ruimte annex bergkast te vinden. De aan de achterzijde gelegen master bedroom heeft een eigen badkamer met ligbad, inloopdouche en wastafelcombinatie.
Vanuit deze slaapkamer is het eerste platte dak te betreden waarop een aantal zonnepanelen en moestuinbakken te vinden zijn. Door zon en warmte leveren die een prima opbrengst. De overige zonnepanelen liggen op het hoger gelegen platte dak.

Het riante houten tuinhuis (merk Lugarde) is in 2022 professioneel geplaatst op een stevig fundament. Zowel de vloer, als de muren en het dak zijn volledig geïsoleerd. In de ramen zit dubbel glas. Het huis bestaat uit drie gedeelten. Via twee openslaande deuren komt men in het eerste gedeelte, dat nu gebruikt wordt als werkplaats. Hier kan men via een vlizotrap de ruime bergzolder bereiken. Een houten deur scheidt de werkplaats van de grote kamer (21 m2) voorzien van twee openslaande ramen. Deze is thans in gebruik als hobbyruimte, maar een kantoor of gastenkamer zijn hier ook zeker denkbaar. Het tuinhuis is voorzien van elektra en wordt elektrisch verwarmd.
Aan de voorkant kan men op een houten plankier genieten van de vijver en de tuin.

De woning ligt op een ruim bemeten perceel (860 m2) gericht op het zuiden. Het grote terras aan de achterzijde heeft de hele dag zon. Er zijn twee elektrisch bediende zonneschermen. De tuin is 22 meter diep voorzien van diverse borders en een grasveld. Een houtwal met hoge bomen waaruit de huidige bewoners ieder jaar wat hout weghalen voor de houtkachel vormt de begrenzing tot de achterliggende tuinen.
Aan de linker kant van de achtertuin is in 2021 een solide tuinkas geplaatst met automatisch openende dakramen. Tegen het huis staat een aan de regenpijp aangesloten regenton.

Als men aan de linkerkant langs de woning loopt vindt men daar eerst een in de schaduw gelegen zitje voor een schuur, die plaats biedt aan enkele (elektrische) fietsen. Er is licht en elektra in de schuur. De dakgoot van het schuurtje mondt uit in een regenton. Aan de muur van het huis heeft men rekken voor houtopslag gemaakt.
Aan de andere zijde van het huis staat een romantisch prieeltje.

Aan de voorzijde van de woning ligt een betegelde parkeerplaats voor drie auto’s. Daarnaast bevindt zich een voortuin met veel groen afgeschermd door een beukenhaag.

Vogelhorst I is een mooie groene wijk met vrijwel uitsluitend vrijstaande villa’s gelegen aan autoluwe doodlopende lanen. In de wijk, die aan twee zijden omringd wordt door bos, liggen enkele vijvers waar veel vogels te vinden zijn. De wijk heeft een actieve bewonersorganisatie en een particulier gemeenschapshuis.

In de directe omgeving van de wijk ligt een winkelcentrum met supermarkten, slijterij, drogisterij en bloemenzaak. Ook is er in de nabij gelegen wijk Oosterwold een basisschool. In Oosterwold vindt men ook een warme bakker, een Odin supermarkt en tal van andere initiatieven.
De wijk biedt een prima aansluiting op de A27 naar Utrecht en de A6 naar Amsterdam. Het dichtstbijzijnde NS station ligt op 10 autominuten. Er is een geregelde busverbinding.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
EUR 750.000 k.k.
Aangeboden
Sinds 6 maanden
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woonhuis
Villa / Vrijstaande woning
Bouwjaar
1994
Dak
Plat dak bedekt met Bitumen
Aantal kamers
5 (3 slaapkamers)
Onderhoud
Binnen Uitstekend / Buiten Uitstekend

Oppervlak

Perceeloppervlakte
860 m²
Woonoppervlakte
164 m²
Overige inpandige ruimte
22 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
29 m²
Externe bergruimte
37 m²
Inhoud.
556 m³

Energie

Verwarming
CV-Ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
CV-Ketel
Isolatie
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Volledig geïsoleerd

Indeling

Aantal woonlagen
2 woonlagen
Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Badkamers
2 badkamers
Woonkamer
49 m² (L-vorm)
Keuken
14 m² (Half open keuken)

Tuin

Tuin
Tuin rondom, zonder achterom
Tuin rondom
500 m² (37m diep en 19m breed)

Bergruimte

Soort
Vrijstaand hout
Oppervlakte
32 m²
Voorzieningen
Voorzien van elektra, Met vliering

Parkeerruimte

Soort
Buiten
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Capaciteit
3 auto's

 
 

Delen

Deel Vlaamse Gaailaan 14, Almere op:

Foto's Vlaamse Gaailaan 14, Almere

Loading...