Simon Koopmanstraat 230

1693BM Wervershoof (Noord-Holland)
€ 350.000 k.k. Verkocht onder voorbehoud

Kenmerken

Soort woonhuis
Eengezinswoning
Aangeboden
Sinds 7 maanden
Aantal kamers
5 (3 slaapkamers)
Bouwjaar
1960
Woonwoonopp.
127 m²
Perceelopp.
704 m²
Inhoud.
823 m³

Over de woning

EEN ZEE VAN RUIMTE OP EEN PRACHTLOCATIE

Aan het in- en exterieur van een woning kun je van alles veranderen, maar de locatie ligt vast. Wie het geluk heeft zo'n mooi stekkie te bemachtigen met daarop bovendien een huis waarin aan ruimte geen gebrek is, zal niet snel verhuizen. Zo komt het, dat voor het eerst in meer dan zestig jaar dit pand aan de Simon Koopmanstraat in Wervershoof te koop wordt aangeboden.

Het rond 1946 gebouwde en in 1960 flink uitgebreide pand staat op een kavel van ruim 700m2, die vlakbij een voormalig deel van de Westfriese Omringdijk ligt. In 1972 is de dijk daar afgegraven. Bij de voorgevel van de woning is nog zichtbaar, dat de Simon Koopmanstraat in het verleden hoger heeft gelegen.

De woning bestaat uit drie lagen van elk 127m2: een souterrain, een woonlaag en een zolder. De zolder van het voorste deel van de woning is vrij laag, geschikt om wat materiaal op te slaan. De zolder van het achterste deel van woning is ruimer, er kunnen desgewenst één of twee zolderkamers gemaakt worden.

De indeling van de woonlaag kan het beste bekeken worden op de plattegrond, waarbij opgemerkt moet worden dat de vertrekken die aan de voorzijde van het huis liggen onderdeel zijn van een verbouwing die niet is voltooid. De vertrekken kunnen afgemaakt worden en een bestemming zoals kantoor, hobbykamer of bed & breakfast krijgen. De gipswanden kunnen ook verwijderd worden, zodat de ruimte naar eigen inzicht ingedeeld kan worden. De woning is uitermate geschikt om levensloopbestendig te maken. Niet alleen door aanpassingen te maken voor de oudste bewoner(s), maar ook door de mogelijkheid om onder één dak te wonen met de mantelzorger. De woning biedt voldoende ruimte voor twee zelfstandige woonunits met ieder een eigen entree.

Het souterrain is in het verleden als bedrijfsruimte gebruikt. Nu staat de bewoner een oppervlakte van 127m2 voor velerlei doeleinden ter beschikking. Wat te denken van een auto waarvan je 's winters de ruiten niet hoeft te krabben? Een scooter met een zadel dat altijd droog is als je van huis wegrijdt? Een stalling voor je verzameling oldtimers? Een atelier, fotostudio of meubelmakerij? Je eigen opslagruimte? Of ... vul maar in.

De woning wordt aan alle kanten omgeven door een tuin. Momenteel is het niet mogelijk om door de tuin rondom het huis te lopen, maar die wens is wel opgenomen in een plan om de tuin te renoveren. Van de achtertuin is een schetsontwerp gemaakt aan de hand waarvan begonnen is met de tuinrenovatie. De oude betonnen vijver heeft een natuurlijker vorm gekregen, het beton is vervangen door EPDM rubberfolie. Het terras is uitgezet, een zandbed is gestort en een deel van de schutting is vervangen door houten schaaldelen. Ook is de loop van het hoofdpad gewijzigd. Toen heeft de gezondheidstoestand van de vorige bewoner roet in het eten gegooid en is de renovatie stil komen te liggen. De lastigste klus, de vijverrenovatie, is echter uitgevoerd. Ten tijde van de aanpassing van het voorste deel van het huis is de noodzaak ontstaan om de trap in de voortuin te vervangen door een glooiend pad. Er is een tuinontwerp gemaakt waarin onder meer de trap werd vervangen, de uitvoering zou uitbesteed worden, maar net als de interne verbouwing is ook deze aanpassing gestaakt. Indien gewenst kan de nieuwe eigenaar genoemde ontwerpen krijgen.

Het vele groen beperkt zich niet tot de tuin rondom het pand. Aan de achterzijde wordt de kavel door water gescheiden van het Kagerbos. Aan de noordzijde van het huis schermt een bomensingel de verkeersweg af. Een paar minuten lopen en je bent in natuur- en recreatiegebied de “Vooroever”. Je kunt er wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen en kitesurfen, maar ook genieten van de natuur in dit vogelrijke gebied. Lepelaar, tureluur, grote zilverreiger, kuifeend en rietgors zijn enkele van de vogelsoorten die er te vinden zijn. De “Vooroever” ligt tussen Medemblik en Andijk. Twee plaatsen, die elk over een jachthaven beschikken. Als het in de winter te koud wordt voor de watersport en Koning Winter er nog een schepje bovenop doet, dan kun je vanuit huis de straat over klunen, op het ijs stappen en naar hartelust door het Westfriese land schaatsen.

Wat wil een mens nog meer?

Kenmerken

Algemeen

Vraagprijs
€ 350.000 k.k.
Aanvaarding
In overleg
Aangeboden
Sinds 7 maanden
Bouwjaar
1960

Bouw

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning / Vrijstaande woning
Dak
Zadeldak bedekt met Dakpannen
Aantal kamers
5 (3 slaapkamers)
Onderhoud
Binnen Redelijk / Buiten Redelijk

Afmetingen

Perceeloppervlakte
704 m²
Woonoppervlakte
127 m²
Overige inpandige ruimte
127 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
10 m²
Inhoud.
823 m³

Energie

Verwarming
CV-Ketel, Open haard
Warm water
Geiser eigendom
Isolatie
Dakisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbelglas

Indeling

Aantal woonlagen
1 woonlaag
Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Badkamers
1 badkamer
Woonkamer
31,20 m² (Doorzonkamer)
Keuken
22 m² (Woonkeuken)

Tuin

Tuin
Tuin rondom, zonder achterom
Achtertuin
168 m² (12m diep en 14m breed)

Bergruimte

Soort
Inpandig
Oppervlakte
127 m²
Voorzieningen
Voorzien van verwarming, Voorzien van elektra, Voorzien van water

Parkeerruimte

Soort
Souterrain
Voorzieningen
Voorzien van verwarming, Voorzien van elektra, Voorzien van water
Capaciteit
4 auto's

 
 

Delen

Deel Simon Koopmanstraat 230, Wervershoof op:

Foto's Simon Koopmanstraat 230, Wervershoof

Loading...