Boddenkampsingel 80 34

7514AR Enschede (Overijssel)
€ 1.325 per maand

Kenmerken

Soort appartement
Portiekwoning
Aangeboden
Sinds 1 maand
Aantal kamers
3 (2 slaapkamers)
Bouwjaar
2019
Woonwoonopp.
106 m²
Inhoud.
413 m³

Over de woning

Statig staat dit robuuste en monumentale gebouw al meer dan een eeuw aan de Boddenkampsingel in Enschede. De Ambachtsschool uit de twintiger jaren van de vorige eeuw. De school is een markering van de wijk, een hoogtepunt tussen de kleiner opgezette en lage woningen. Een beeldbepalend en historisch gebouw waar veel bewoners uit Enschede en haar omgeving herinneringen aan hebben. Als je goed luistert hoor je nog de voetsappen van de leerlingen die hier door de gangen liepen.

Het schoolgebouw zelf vormde een helder uitgangspunt voor het woongebouw. Met name de basisconstructie, de monumentale waarden, de typologie en het grootse volume maken dat de inpassing van 70 unieke appartementen zeer geslaagd is. Deze nieuwe functie sluit perfect aan bij de allure die de school uitstraalt. Misschien versterkt het zelfs een beetje. Het interieur van de school bevat vele originele elementen die bij de inpassing van de appartementen leidend zijn geweest. Terrazzo vloeren, betegelde lambrisering, honderden oude klaslokaaldeuren en de enorme hoogte op alle etages maakt dit een unieke project en een unieke woonomgeving. Klaar voor de komende 100 jaar.

Alle appartementen zijn tot in de puntjes verzorgd, luxueus en met oog voor detail afgewerkt. De appartementen zijn voorzien van sfeerbepalende nieuwgemaakte ‘monumentale’ hardhouten gevelkozijnen met HR++ glas die bijdragen aan duurzaamheid en geluidswerende afdichting. Ieder appartement beschikt over een hedendaagse keuken met strakke lijnen en moderne inbouwapparatuur. De wanden van de badkamers en het toilet zijn grotendeels voorzien van breedformaat tegelwerk in een donkere gemarmerde kleurstelling, passend bij het schoolgebouw. De inloopdouche met regen- en handdouche is voorzien van een hardglazen douchewand en er is een moderne wastafelcombinatie van Bruynzeel geplaatst.

Ook qua installaties zijn alle appartementen naar de standaarden van deze tijd opgeleverd. Per appartement is er een elektrische installatie met eigen groepenkast en slimme energiemeter. Naast de diverse stopcontacten en lichtpunten zijn de televisieaansluitingen zowel in de woonkamers als ook in de slaapkamer op hoogte in de muur gemonteerd zodat het plaatsen van de televisie zonder bedrading in zicht kan gebeuren. Ook zijn er diverse lichtpunten op hoogte geïnstalleerd om doormiddel van wandverlichting de hoogte van het plafond goed uit te lichten. De woning wordt geventileerd door middel van gebalanceerde mechanische ventilatie. Het ventilatiesysteem is CO2-gestuurd, wat er automatisch voor zorgt dat iedere leefruimte van voldoende verse lucht wordt voorzien. De vloerverwarming is aangesloten op de stadsverwarming van Ennatuurlijk. Gasloos wonen dus!

De appartementen onderscheiden zich niet alleen door de inrichtingsvarianten, maar ook door de wijze waarop de buitenruimte bij het appartement wordt betrokken. Een aantal appartementen beschikt over een eigen buitenruimte of dakterras. De overige appartementen beschikken over een ‘Frans balkon’.

Appartement 80-34

Je komt het gebouw binnen door de imposante entree aan de Boddenkampsingel of via de twee nieuwe entrees aan de kopse kanten van het gebouw. Bij de nieuwe entrees zijn naast de bestaande trapopgangen ook nieuwe liften en postvakken geplaatst. We nemen de lift naar de eerste verdieping. Lopend naar de voordeur van appartement 80-34 waan je je nog even terug in de tijd waarin honderden leerlingen per dag over de terrazzovloeren langs de betegelde wanden liepen. Op weg naar het volgende lesuur. Naast de nieuwe voordeur zijn de oude klaslokaaldeuren gerestaureerd en teruggeplaatst.

Nadat je door de voordeur stapt waan je je in een nieuwe wereld. Een ruimte hal. Herkenbare elementen van het bestaande oude schoolgebouw zijn natuurlijk bewaard gebleven. Hoge plafonds en grote raampartijen doen herinneren aan de tijd dat het gebouw werd gebouwd, maar toch voelt dit appartement modern aan en is het volledig naar de standaarden van deze tijd uitgevoerd. Een exclusieve, strakke keuken met kookeiland voorzien van moderne inbouwapparatuur, een volledig afgewerkte badkamer en technische installaties van deze tijd.
Appartement 80-34 beschikt over een ruime woonkamer met open keuken met een kookeiland, twee slaapkamers, een badkamer, separaat toilet en een inpandige berging met aansluitingen voor de wasmachine en een droger. De imposante Franse balkondeuren geven de mogelijkheid om binnen en buiten te verbinden zonder dat kostbare meters verloren gaan. Hier kun je hier leven zoals dit in een stad bedoeld is!


Bijzonderheden:
Huurprijs: € 1.325,- per maand exclusief verbruik warmte, water en elektra en servicekosten
Voorschot servicekosten: € 0,80,- per m²
Gebruiksoppervlakte: circa 111 m²
Hoogwaardig afgewerkt en luxe appartement
Externe berging in het complex
Parkeerplaats op afgesloten terrein

Deze presentatie is informatief en geheel vrijblijvend. Aan eventuele onjuistheden kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

Algemeen

Huurprijs
€ 1.325 per maand
Aanvaarding
Direct
Aangeboden
Sinds 1 maand
Bouwjaar
2019

Bouw

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort appartement
Portiekwoning / Standaard
Aantal kamers
3 (2 slaapkamers)
Onderhoud
Binnen Uitstekend / Buiten Uitstekend

Afmetingen

Woonoppervlakte
106 m²
Overige inpandige ruimte
5 m²
Externe bergruimte
5 m²
Inhoud.
413 m³

Energie

Verwarming
Stadsverwarming, Vloerverwarming geheel
Warm water
Centrale voorziening
Isolatie
Dubbel glas, Volledig geïsoleerd

Indeling

Aantal woonlagen
1 woonlaag
Gelegen op
1e verdieping
Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Badkamers
1 badkamer
Woonkamer
52 m² (Standaard woonkamer)
Keuken
15 m² (Open keuken)

Bergruimte

Soort
Box
Oppervlakte
5 m²
Voorzieningen
-

Parkeerruimte

Soort
Parkeerplaats
Capaciteit
1 auto

 
 

Delen

Deel Boddenkampsingel 80 34, Enschede op:

Foto's Boddenkampsingel 80 34, Enschede

Loading...