Goudreinet 17

8266MD Kampen (Overijssel)
EUR 350.000 v.o.n.

Kenmerken

Soort appartement
Maisonnette
Aangeboden
Sinds 1 jaar
Aantal kamers
3 (2 slaapkamers)
Bouwjaar
2024
Woonopp.
89 m²
Inhoud.
367 m³
VvE servicekosten
EUR 0 per maand

Omschrijving

Nieuw te bouwen bovenwoning, type maisonette, op de eerste verdieping met 2 woonlagen met riant privé-balkon van 5,5 bij 2,5 meter en beneden een fietsenberging. De woning is ontsloten via een bordestrap naar een gezamenlijk entreebalkon. De woning heeft energielabel A+++ en is energieneutraal.

Dit moestuinappartement wordt gebouwd op ‘Het Groene Burenerf’: een groen CPO-project op een modern ‘boerenerf’. Het ligt op de laatste nieuwe uitbreiding ‘De Terpen’ in Het Onderdijks in Kampen. Een unieke locatie aan de Chalmotweg in Kampen, vlak bij het Reevediep en de IJssel met uitzicht op een brede groenstrook waarin ook buurtmoestuinen komen! Hier woon je tussen de natuur, met veel groen en veilige speelplaatsen voor kinderen.


indeling

begane grond
fietsenberging, trap met tussenbordes naar de entree

eerste verdieping
entreebalkon, hal, woonkamer met open keuken en toegang tot privé balkon, slaap-/werkkamer, badkamer, toilet, trapkast en trap naar boven

tweede verdieping
een ruime slaapkamer bereikbaar via een bergzolder met wasmachine-aansluiting (hier zijn via kopersopties extra binnenwanden bij te plaatsen om extra kamer en/of afgesloten berging evt. met extra toilet te realiseren)


buitenruimte

- het balkon van 2,50 m diep en 5,50 m lang ligt op het noordoosten en heeft riant uitzicht over veel groen, de buurtmoestuinen, de boomgaard en verderop de weilanden
- even verderop is een parkeerplaats op eigen grond
Bij de woning hoort 41 m² gemeenschappelijk groen op het erf, dat gemeenschappelijk wordt beheerd.


gegevens

bruto vloeroppervlakte: 144 m²
bruto inhoud woning: 367 m³
beukmaat: 7,7 m
woningdiepte: 10,9 m
bruto oppervlakte fietsenberging: 5,0 m²
één eigen parkeerplaats voor gezamenlijk gebruik verderop
aandeel in het gemeenschappelijk groen: 41 m²

bijzonderheden

energieneutraal
De woning is volledig NOM (nul-op-de-meter) ontworpen. Dit betekent een bovengemiddelde isolatie in combinatie met zelf tenminste zoveel energie opwekken als voor de woning en huishoudelijk verbruik nodig is. Op het hele erf komt een energieneutraal erfwarmtenet in eigen beheer, uniek in Kampen! Dit houdt in dat twee bodemwarmtepompen op een open bron alle woningen efficiënt en goedkoop verwarmen. Kraanwater wordt verwarmd via de zonnepanelen op het dak van elke woning. Je betaalt naar rato van de warmtelast van je woning een vast bedrag per jaar voor het onderhoud van het warmtenet. De woning is op het energienet aangesloten, zodat (tijdelijke) overschotten kunnen worden verkocht en eventuele tekorten kunnen worden aangevuld. Het erfwarmtenet maakt het in de toekomst makkelijker om een buurtbatterij aan te leggen en slim elektriciteit uit te wisselen.

samenwerking in CPO
In een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ontwikkelen de Groene Buren Kampen het hele erf zelf, samen met een architect, aannemer, installateur en constructeur. Naast 16 koopwoningen komen er ook 10 sociale huurwoningen op een gedeeld groen erf. Hiervoor is woningbouwvereniging deltaWonen als partner betrokken. De woningen zijn een mix variërend van sociale huurappartementen tot grote vrijstaande gezinswoningen, in verschillende prijsklassen en geschikt voor diverse huishoudens: gezinnen met kleine kinderen of tieners, soms met grootouders nabij, singles, stellen en in leeftijd van twintigers tot senioren. Samen bouwen en een erf met multifunctionele ontmoetingsruimte ‘de Deel’ beheren, betekent dat je elkaar kent. Dit voegt iets toe denken we. De Groene Buren willen groen, sociaal en duurzaam wonen.

groen
Alle woningen hebben privé-buitenruimte, grenzend aan gemeenschappelijk groen. In de gemeenschappelijke tuin komt een multifunctionele ontmoetingsruimte. Aan de noordoostzijde van het erf bevinden zich een openbare groenstrook met wandelroute en ruimte voor buurtmoestuinen en buurtboomgaard.

architectuur
Alle gevels zijn van onderhoudsvrij, verduurzaamd hout met de warme bruingrijze kleur van een boombast. De architectuur vormt zo een decor voor het groen op het erf. Er is aandacht voor details: dakoverstekken, delen van de houtconstructie in het zicht en groen op gevels en platte daken maken het karakteristiek. Op het dak komen matzwarte, keramische vlakke dakpannen die mooi aansluiten bij de zwarte PV-panelen. De bouw is zo gezond en circulair mogelijk, met een goed evenwicht tussen duurzaamheid en betaalbaarheid.

VvE
Het erf en erfwarmtenet vallen in een vereniging van eigenaren (VvE). De moestuinappartementen vallen echter buiten de zeggenschap van de niet-appartementsbewoners van de VvE. Het gezamenlijk beheer van erfwarmtenet, gemeenschappelijk groen en de ontmoetingsruimte vallen onder de gehele VvE.
De appartement-bijdrage aan de VvE wordt in gezamenlijk overleg met de andere appartement-eigenaren nog vastgesteld aan de hand van een meerjarenonderhoudsplan. In de bouw is rekening gehouden met zeer weinig onderhoud.

VON-prijs
De genoemde prijs is gebaseerd op de offerte van de definitieve bouwkosten van de aannemer voor de basiswoning. Na het tekenen van de koop-/aanneemovereenkomsten ligt de prijs voor de basiswoning vast en zijn bouwkostenstijgingen voor rekening van de bouwer. Er is een beprijsde lijst met kopersopties waarmee u de basiswoning kunt aanpassen. Voor deze woning zijn reeds ontwerp- en projectkosten gemaakt, welke bij reservering moeten worden voldaan. Start bouw is eerste kwartaal 2024 gepland met oplevering eind 2024. In juni 2023 geeft de aannemer een preciezere bouwplanning af.

verwachte maandelijkse kosten
Energieneutraal wonen is zeer aantrekkelijk. De verwachte maandelijkse kosten voor het erfwarmtenet voor deze woning zijn geschat op € 22. Daarnaast moet je rekening houden met de netwerkkosten voor een elektriciteitsaansluiting van zo’n € 36 en uiteraard de kosten voor drinkwater, riolering en internet/tv.
De Groene Buren streven ernaar de contributiebijdrage voor de ontmoetingsruimte rond de € 25 en de overige contributie rond de € 10 te houden.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
EUR 350.000 v.o.n.
Aangeboden
Sinds 1 jaar
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort appartement
Maisonnette / Standaard
Bouwjaar
2024
Aantal kamers
3 (2 slaapkamers)
Onderhoud
Binnen Uitstekend / Buiten Uitstekend

Oppervlak

Woonoppervlakte
89 m²
Overige inpandige ruimte
2 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
14 m²
Externe bergruimte
5 m²
Inhoud.
367 m³

Energie

Verwarming
Vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Isolatie
Volledig geïsoleerd

Indeling

Aantal woonlagen
2 woonlagen
Gelegen op
1e verdieping
Aantal kamers
3 kamers (2 slaapkamers)
Badkamers
1 badkamer
Woonkamer
25,60 m² (L-vorm)
Keuken
10,50 m² (Open keuken)

Bergruimte

Soort
Aangebouwd hout
Oppervlakte
5,10 m²
Voorzieningen
Voorzien van elektra

Parkeerruimte

Soort
Parkeerplaats, Buiten
Capaciteit
1 auto

VvE kenmerken

Inschrijving KvK
Ja
Jaarlijkse vergadering
Ja
Periodieke bijdrage
Ja (EUR 0 per maand)
Reservefonds
Nee
Onderhoudsplan
Ja
Opstalverzekering
Ja

 
 

Delen

Deel Goudreinet 17, Kampen op:

Foto's Goudreinet 17, Kampen

Loading...