Goudreinet 27

8266MD Kampen (Overijssel)
EUR 778.500 v.o.n.

Kenmerken

Soort woonhuis
Eengezinswoning
Aangeboden
Sinds 6 dagen
Aantal kamers
6 (5 slaapkamers)
Bouwjaar
2023
Woonopp.
149 m²
Perceelopp.
413 m²
Inhoud.
702 m³

Omschrijving

Nieuw te bouwen: duurzame, energieneutrale en ruime (bijna) vrijstaande schuurwoning van twee woonlagen met overdekt terras, een zonnige tuin en twee eigen parkeerplaatsen. Via de buitenberging is deze woning geschakeld met de buitenberging van naastgelegen schuurwoning. Vanuit de zonnige achtertuin is er vrij uitzicht over het water en de weilanden. In de uitvoering van deze woning worden de principes van gezond bouwen toegepast: biobased, dampopen en kierdicht. Dit is heel duurzaam en geeft een extra behaaglijk binnenklimaat. De woning nul-op-de-meter waarbij gebouwgebonden en huishoudelijk energiegebruik zelf wordt opgewekt. Het is ook mogelijk om deze energieleverend uit te voeren.

Deze schuurwoning wordt gebouwd op ‘Het Groene Burenerf’ een groen CPO-project op een modern 'boerenerf'. Het ligt op de laatste nieuwe uitbreiding ‘De Terpen’ in Het Onderdijks in Kampen. Een unieke locatie aan de Chalmotweg in Kampen, vlak bij het Reevediep en de IJssel met uitzicht op de weilanden! Hier woon je tussen de natuur, met veel groen en veilige speelplaatsen voor kinderen.

indeling
- begane grond: de overkapping bij de voordeur loopt door in een begroeide pergola, entree, hoge hal met vide waarin garderobe en meterkast, toilet, ruime woonkamer met woonkeuken, werkkamer, bijkeuken
- eerste verdieping: het is ook mogelijk om 4 slaapkamers, badkamer en een kast met wtw-installatie te realiseren, zoals op tekening; een alternatief is: 3 slaapkamers, bergruimte met wtw-installatie, badkamer, inloopkast vanuit hoofdslaapkamer
- buitenberging: de woning heeft een buitenberging van 16,3 m²
- kopersoptie: het is mogelijk tegen meerkosten een kelder op te nemen van 2,7 bij 5 meter

buitenruimte
De woning is met de berging geschakeld aan naastgelegen schuurwoning en heeft rondom een tuin:
- een voortuin op het noordoosten met uitzicht op de gemeenschappelijke tuin
- een brede oprit die ruimte biedt aan het parkeren van twee auto's naast elkaar
- de achtertuin ligt op het zuiden met uitzicht op de aangrenzende oeverstrook en het water
- aan de achtertuin, grenzend aan woonkamer en woonkeuken, ligt een overdekt terras van 4 x 3 meter
Bij de woning hoort 79 m² gemeenschappelijk groen op het erf, dat gezamelijk wordt beheerd.


bijzonderheden

energieneutraal
De woning is volledig NOM (nul-op-de-meter) ontworpen. Dit betekent een bovengemiddelde isolatie in combinatie met zelf tenminste zoveel energie opwekken als voor de woning en huishoudelijk verbruik nodig is. Op het hele erf komt een energieneutraal erfwarmtenet in eigen beheer, uniek in Kampen! Dit houdt in dat twee bodemwarmtepompen op een open bron alle woningen efficiënt en goedkoop verwarmen. Kraanwater wordt verwarmd via de zonnepanelen op het dak van elke woning. Je betaalt naar rato van de warmtelast van je woning een vast bedrag per jaar voor het onderhoud van het warmtenet. De woning is op het energienet aangesloten, zodat (tijdelijke) overschotten kunnen worden verkocht en eventuele tekorten kunnen worden aangevuld. Het erfwarmtenet maakt het in de toekomst makkelijker om een buurtbatterij aan te leggen en slim elektriciteit uit te wisselen.

samenwerking in CPO
In een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) ontwikkelen de Groene Buren Kampen het hele erf zelf, samen met een architect, aannemer, installateur en constructeur. Naast 16 koopwoningen komen er ook 10 sociale huurwoningen op een gedeeld groen erf. Hiervoor is woningbouwvereniging deltaWonen als partner betrokken. De woningen zijn een mix variërend van sociale huurappartementen tot grote vrijstaande gezinswoningen, in verschillende prijsklassen en geschikt voor diverse huishoudens: gezinnen met kleine kinderen of tieners, soms met grootouders nabij, singles, stellen en in leeftijd van twintigers tot senioren. Samen bouwen en een erf met multifunctionele ontmoetingsruimte 'de Deel' beheren, betekent dat je elkaar kent. Dit voegt iets toe denken we. De Groene Buren willen groen, sociaal en duurzaam wonen.

groen
Alle woningen hebben privé-buitenruimte, grenzend aan gemeenschappelijk groen. In de gemeenschappelijke tuin komt een multifunctionele ontmoetingsruimte. Aan de noordoostzijde van het erf bevinden zich een openbare groenstrook met wandelroute en ruimte voor buurtmoestuinen en buurtboomgaard. Aan de zuidwestzijde van het erf is een oeverstrook met uitzicht over de weilanden.

architectuur
Alle gevels zijn van onderhoudsvrij, verduurzaamd hout met de warme bruingrijze kleur van een boombast. De architectuur vormt zo een decor voor het groen op het erf. Er is aandacht voor details: dakoverstekken, delen van de houtconstructie in het zicht, groene pergola's en groen op gevels en platte daken maken het karakteristiek. Op het dak komen matzwarte, keramische vlakke dakpannen die mooi aansluiten bij de zwarte PV-panelen. De kozijnen van hout-aluminium zijn onderhoudsvrij. De bouw is zo gezond en circulair mogelijk, met een goed evenwicht tussen duurzaamheid en betaalbaarheid.

VvE
Het erf en erfwarmtenet vallen in een vereniging van eigenaren (VvE). De eigen grond en de woning zelf vallen echter buiten de zeggenschap van de VvE. Het gezamenlijk beheer van erfwarmtenet, gemeenschappelijk groen en de ontmoetingsruimte vallen wel onder de VvE.

VON-prijs
De genoemde prijs is gebaseerd op de offerte van de definitieve bouwkosten van de aannemer voor de basiswoning. Na het tekenen van de koop-/aanneemovereenkomsten ligt de prijs voor de basiswoning vast en zijn bouwkostenstijgingen voor rekening van de bouwer. Er is een beprijsde lijst met kopersopties waarmee u de basiswoning kunt aanpassen. Voor deze woning zijn reeds ontwerp- en projectkosten gemaakt, welke bij reservering moeten worden voldaan. Start bouw is na de bouwvak dit jaar gepland, met oplevering begin tweede kwartaal 2024. In juni 2023 geeft de aannemer een preciezere bouwplanning af.

verwachte servicekosten
Energieneutraal wonen is zeer aantrekkelijk. De verwachte maandelijkse kosten voor het erfwarmtenet voor deze woning zijn geschat op € 42. Daarnaast moet je rekening houden met de netwerkkosten voor een elektriciteitsaansluiting van zo’n € 25 en uiteraard de kosten voor drinkwater, riolering en internet/tv.
De Groene Buren streven ernaar de contributiebijdrage voor de ontmoetingsruimte rond de € 25 en de overige contributie rond de € 10 te houden.

reserveren & wachtlijst
Deze woning is recent vrijgekomen en nog te reserveren. Voor alle woningen in dit project wordt een wachtlijst aangelegd met serieuze gegadigden. De overige woningen in dit project zijn te zien op de website van de Groene Buren Kampen. Ook hierover kunt u contact opnemen.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
EUR 778.500 v.o.n.
Aangeboden
Sinds 6 dagen
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning / Geschakelde woning
Bouwjaar
2023
Dak
Zadeldak bedekt met Dakpannen
Aantal kamers
6 (5 slaapkamers)
Onderhoud
Binnen Uitstekend / Buiten Uitstekend

Oppervlak

Perceeloppervlakte
413 m²
Woonoppervlakte
149 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
34 m²
Externe bergruimte
16 m²
Inhoud.
702 m³

Energie

Verwarming
Stadsverwarming, Vloerverwarming geheel
Warm water
Elektrische boiler eigendom
Isolatie
Volledig geïsoleerd, Eco-bouw

Indeling

Aantal woonlagen
2 woonlagen
Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Badkamers
1 badkamer
Woonkamer
25,30 m² (Doorzonkamer)
Keuken
20,79 m² (Woonkeuken)

Tuin

Tuin
Tuin rondom, met achterom
Tuin rondom
241 m² (15m diep en 14,40m breed)

Bergruimte

Soort
Aangebouwd hout
Oppervlakte
16,30 m²
Voorzieningen
Voorzien van elektra

 
 

Delen

Deel Goudreinet 27, Kampen op:

Foto's Goudreinet 27, Kampen

Loading...