Kruisbeemdenweg 13

5682PC Best (Noord-Brabant)
EUR 419.000 k.k.

Kenmerken

Soort object
Bouwgrond
Aangeboden
Sinds 27 dagen
Perceelopp.
1550 m²
Aanvaarding
In overleg
Status
Beschikbaar

Omschrijving

Royaal bouwkavel (1550m2) op Landgoed Kleinbroek in Gemeente Best.

Dit kavel bevindt zich op een zeldzaam mooie plek in gemeente Best: Direct buiten de bebouwde kom, tegen de bosrand van het Groene Woud. Op een nieuw landgoed, omgeven door natuur dat aangelegd en beheerd wordt door Stichting Brabantslandschap. De Edelherten in het Groene Woud zijn uw directe buren terwijl nieuwbouwwijk Steegsche Velden op steenworp afstand ligt.

Dit bouwkavel heeft een oppervlak van 1550 m2. De afmetingen zijn circa 34 meter breed en 45 meter diep. Hierop mag een half vrijstaande landgoedwoning gerealiseerd worden van maar liefst 1000 m3. Het biedt bovendien ruimte genoeg voor eventuele bijgebouwen met een oppervlak tot 120 m2.

Locatie
Ontwikkeling van het landgoed betreft een ruimte voor ruimte traject aan de noordzijde van Best. Het landgoed grenst aan de noordzijde direct aan bosgebied dat deel uitmaakt van natuurgebied De Mortelen, dat het hart vormt van het Groene Woud.
Rond het landgoed is ruim 5 hectare overgedragen aan Stichting Brabantslandschap, dat reeds begonnen is met aanleg van boselementen, graslandschap met poelen, bomenrijen en houtwallen. Voor het landschap en de bebouwing in dit traject, is een beeldkwaliteitsplan opgesteld en het bestemmingsplan aangepast. Het nieuwe bestemmingsplan is reeds vastgesteld door de gemeenteraad en in afwachting van definitief wording.

Bebouwing
Op dit bouwkavel mag een half vrijstaande landgoedwoning van allure worden gerealiseerd met een bijzonder groot volume. Het bestemmingsplan stelt namelijk een maximum van 1000 m3. De maximale hoogte is 10m met een maximale goothoogte van 4m. In het beeldkwaliteitsplan zijn de kenmerken van mogelijke bebouwing beschreven. Daarnaast is correspondentie met gemeente en provincie beschikbaar waaruit blijkt dat afwijkingen mogelijk zijn.

Voor eventuele bijgebouwen stelt het bestemmingplan een maximaal oppervlak van 120 m2. Deze bijgebouwen mogen vergunningsvrij gebouwd worden met een maximale hoogte van 5 m, goothoogte van 3 m en een dakhoek tussen 40 en 50 graden.

Het bouwvlak is heel ruim bemeten. Bebouwing is mogelijk vanaf 5m van de zuidelijke erfgrens, 3m van de westelijke erfgrens en 7,5 vanaf de noordelijke erfgrens. Het mogelijke bouwvlak beslaat dus het overgrote deel van dit toch al royale bouwkavel.

Als koper verkrijgt u tevens een zesde aandeel van de tot mandelig bestemde toegangsweg met berm en middenplein op het landgoed. De aanleg en inrichting hiervan is geregeld in een anterieure overeenkomst met de oorspronkelijke eigenaar en Gemeente Best. Rondom het middenplein zijn 6 kavels geclusterd, waarvan er slechts één beschikbaar is.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
EUR 419.000 k.k.
Aangeboden
Sinds 27 dagen
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Oppervlak

Perceeloppervlakte
1550 m²

 
 

Delen

Deel Kruisbeemdenweg 13, Best op:

Foto's Kruisbeemdenweg 13, Best

Loading...